Moxter_jubileumslogo30_mobilversion

moxter–ett sundare företag

Välkommen till Moxter! Vi är ett företag med passion för ett aktivt liv och riktigt bra produkter. Vi vill dessutom bli ett av Sveriges sundaste företag!

Händelserika år

Moxters historia har alltid präglats av intresset för innovativa kvalitetsprodukter för yrke och uteliv. Äventyret började då grundaren Åke Eriksson upptäckte Meindls fantastiska kängor under en resa till Tyskland. Med ett brev till familjen Meindl fick nystartade Moxter 1989 agenturen för Meindl i Sverige. Första åren bestod i deltagande på många mässor med syftet att få så många människor som möjligt att prova kängorna och uppleva samma känsla som Åke när han satte ett par Meindl-skor på fötterna första gången. Efterfrågan hos användare kom och fler återförsäljare hoppade på tåget. Successivt har varumärket Meindl byggts upp till det välkända och etablerade varumärke det är idag.

Moxter har genom åren präglats mycket av Meindl, men har genom ständig utveckling av varumärkes-portföljen och sättet att sälja vuxit till ett stabilt företag prisbelönt för framgångar inom lönsamhet, tillväxt och entreprenörskap.

Sedan 2014 har Åkes dotter Anna Rahm tagit över som VD i familjeföretaget. Företaget drivs idag av totalt nio medarbetare där alla har en nyckelposition inom sitt område. Huvudkontor med lager finns i egen fastighet på Chaufförvägen i Östersund.

Tillsammans med återförsäljare och samarbetspartners jobbar Moxter vidare med att utveckla varumärken och företaget mot framtiden.


Moxter är ett jämtländskt ord. Det är en tvåhjulig kärra som man förr transporterade allt möjligt på – potatis, jord osv. Vi kan med namnet Moxter följa marknadens efterfrågan och fylla företaget med olika varumärken utan att byta namn.

VÅRA VÄRDEORD

En grundsten i Moxter är passion för ett aktivt liv och kvalitet i allt vi gör och de varumärken vi representerar. Med gedigen kunskap och tillgänglighet ger vi bästa möjliga service. Tillsammans driver vi Moxter framåt och skapar lönsamhet, vilket är grunden för frihet; frihet att utveckla, förändra, satsa och ha roligt.

Vårt långsiktiga affärstänkande genomsyrar allt vi gör och därför är våra relationer med medarbetare, samarbets-partners, kunder, leverantörer och andra intressenter viktiga för oss. Vi tror på ett genuint engagemang från samtliga inblandade för att upprätthålla ett vinnande företag.
 

PRISBELÖNT FÖRETAG

Moxter strävar ständigt efter att utvecklas och ta nya steg mot nya affärsmöjligheter. Åke Eriksson grundade företaget 1989 och har tillsammans med sina medarbetare utvecklat företaget till att bli ett mycket framgångsrikt och prisvinnande företag. 2011 utsågs Moxter till Årets tillväxtföretag i Jämtlands län och 2014 utsågs Moxter att bli ett av de företag i Sverige som kan kalla sig Superföretag. På den prominenta listan ryms årligen enbart ca 400 företag i Sverige och är ett kvitto på organisk tillväxt och lönsamhet. Samma år vann Åke även titeln Årets företagare i Jämtlands län. 

2016 vann Moxter pris som Årets Hälsoföretag i Jämtlands län – ett kvitto på värdet av vårt arbete mot visionen att bli Sveriges sundaste företag. Priset belönar ett hälsosamt företagande där ledarskap, medbestämmande, mål, vision, kompetens, personlig utveckling och lönsamhet är parametrar som ger höga poäng. Priset handlar om den öppenhet vi har i företaget där alla deltar i målsättning, ekonomisk uppföljning och utveckling av verksamheten. Det handlar om att vi är ett fantastiskt team där alla är lojala, arbetsvilliga, glada individer som har ett hjärta för företaget och som driver Moxter som entreprenörer inom företaget.

Fotograf: Natalie Salomons
Fotograf: Natalie Salomons

Vi ska bli sveriges sundaste företag!

Målet är tydligt för Östersundsföretaget Moxter AB. Med vinsten som Årets Hälsoföretag på Sveriges största företagargala Guldgalan har Moxter AB stärkt sitt fokus att bli Sveriges sundaste företag. Och sundhet handlar om mycket mer än hälsa och gemensam träning.
På Sveriges största företagargala Guldgalan som främjar företagsamheten i Jämtland / Härjedalen fick Moxter AB i november 2016 ta emot priset som Årets Hälsoföretag. Priset belönar ett hälsosamt företagande där ledarskap, medbestämmande, mål, vision, kompetens, personlig utveckling och lönsamhet är parametrar som ger höga poäng.
”Efter några år med flera fina utmärkelser, betyg och priser är vi om möjligt ännu stoltare över det här priset” berättar Anna Rahm, VD. ”Det här priset handlar om vår företagskultur där engagemang, ansvar, gemensamma värderingar, trivsel och arbetsglädje är i fokus. Priset handlar om den öppenhet vi har i företaget där alla deltar i målsättning, ekonomisk uppföljning och utveckling av verksamheten. Det handlar om att vi är ett fantastiskt team där alla är lojala, arbetsvilliga, glada individer som har ett hjärta för företaget och som driver Moxter som entreprenörer inom företaget.”

FILMEN OM MOXTER

Vi är stolta över att få presentera filmen om Moxter. Här kan du se vilka vi är och vad vi står för och tror på.