Moxter_jubileumslogo30_mobilversion

skötselråd

Välkommen till Moxter! Vi är ett företag med passion för ett aktivt liv och riktigt bra produkter. Vi vill dessutom bli ett av Sveriges sundaste företag!

förläng livslängden på dina favoritprylar

Grattis! Du har förmodligen köpt eller planerar att köpa någon av de produkter som vi på Moxter företräder. Du har gjort ett bra val. Alla de varumärken som vi valt att företräda är varumärken med genomtänkt funktion, hög kvalitet och komfort. Som alla produkter håller de längre med rätt vård och skötsel. Därför har vi samlat några tips kring hur du bäst tar hand om dina favoritprodukter.

Skötselråd Meindl

Meindls produkter håller hög kvalitet och produkterna är gjorda med stor hantverkmässighet. Sköter du dina kängor och skor rätt så håller de mycket länge.

Vi har sammanställt kängvårdstips i vår folder Meindl kängvård. Ladda ner den och läs den i lugn och ro eller om du vill ha ett ex skickat till dig, hör av dig till oss så skickar vi den till dig. Ladda ner kängvårdsguiden >>

Du kan också titta på vår kängvårdsfilm nedan som vi gjort för att göra det enklare för dig.

SULKASSETTBYTE. Har du ett par fina och sköna Meindlkängor som du gått in och som formats perfekt efter dina fötter? Börjar sulan släppa eller har den gett upp helt? För dig som inte vill köpa nytt har vi lösningen; vi byter hela sulkassetten och fräschar upp dem och du kan fortsätta gå långt i dina Meindlkängor! Läs mer under service hur du går till väga.
Sulkassettbytet går även att köpa via vår webshop, klicka här: Sulkassettbyte.

skötselråd digitsole

För att rengöra dina Digitsole-sulor, använd en fuktig trasa med mild tvål och låt dem sedan torka i rums-temperatur. Placera dem inte på en varm yta eller ett element. Rengöring av sulorna med en fuktig trasa kommer inte att skada dina sulor då de är IP56-certifierade, dvs vattenresistenta. Använd inte andra rengöringsprodukter.

skötselråd nokian FOOTWEAR

Nokian Footwear tillverkar sina stövlar av naturgummi. Tvätta/skölj gärna av stövlarna med jämna mellanrum och behandla gummit med Nokian Siliconstick. Nokian Silicon Stick får dina stövlar att hålla längre. Sticket återställer den ursprungliga glansen på gummistövlarna och bevarar elasticiteten.

Ta ur blöta sulor ur stövlarna och torka dem separat. Om stöveln är mycket blöt invändigt, fyll den med tidningspapper och låt den torka luftigt. Att ställa stövlarna i torkskåp kan göra att gummit torkar och bör därför undvikas. Stövlarna bör inte heller placeras i direkt solljus.