Moxter_jubileumslogo30_mobilversion

Meindl

Är du intresserad av bra produkter med hög komfort och kvalitet? Då har du
hamnat rätt! Här hittar du information om våra varumärken och produkter.

hantverk, kvalitet, funktion och komfort

Moxter introducerade Meindl för den svenska marknaden 1989. Meindl levererar ett genuint hantverk av yttersta kvalitet, med en komfort och funktion av världsklass. Meindl är ett av de starkaste varumärkena inom sin genre och genom sina innovationer fortsätter Meindl att flytta gränser. Meindl – shoes for actives!

Vill du bli återförsäljare för Meindl? Kontakta oss på info@moxter.se eller 063-55 66 66.

meindl.se hittar du mer information om varumärket, sortiment och tips på skovård. 
 

ett företag
med traditioner

Med stor kunskap och passion för kvalitet har familjen Meindl tillverkat skor och kängor i byn Kirschanchöring i södra Tyskland i nio generationer – mer än 320 år. Meindl kännetecknas av ett genuint hantverk i kombination med kvalitet, funktion, komfort och ett gediget utvecklingsarbete för att komma närmare skoperfektion. Meindl har skor inom flera områden, bl.a vandringskängor, promenadskor, yrkeskängor, juniorskor, jaktkängor och vinterfordade skor.

Meindl är en föregångare inom kategorin kängor och skor och har genom åren vunnit många utmärkelser för sina högkvalitativa produkter.

OLIKA KATEGORIER
kängor och skor

Kategoriserade utifrån användningsområde. Redan 1975 förstod Meindl vikten av att ha rätt känga för rätt ändamål. Då påbörjade Meindl arbetet med att kategorisera sina kängor och skor i kategorierna A–D. Under åren har även ett antal mellankategorier förts in, men grundkategoriseringen används fortfarande. Kategoriseringen underlättar för köparen att hitta rätt känga till rätt ändamål. Kriterierna för respektive kategori grundar sig på skons stabilitet, styvhet och användningsområde.

>> Läs mer om Meindls kategorisering här

Kvalitativa skor och
kängor till barn

Meindls juniorkollektion är rejäla, högkvalitativa skor och kängor i storlekar från 26. Skorna har hög komfort och är ergonomiskt anpassade för barns fötter. Kollektionen omfattar både lågskor och kängor, med varierande funktioner som GORE-TEX®-membran, vattentäthet, Climafoder, Velcro och snabbsnöring.
Meindls juniorskor hittar ni bland annat på www.meindl.se

Minnesota junior GTX®

Minnesota Junior GTX® är en lätt och vridstyv midkänga med GORE-TEX® utformad för barn. Ovandel i mocka och syntet. Skon har en urtagbar Air-Active innersula och en MTH Junior latex gummiprofilsula med bra grepp.

respond
junior

Respond Junior en stabil, hållbar och funktionell lågsko. Den är utrustad med snabbsnöring som gör det enkelt att kliva i och ur skon. Ovandel i syntet och velour. Air-Active Best-fit innersula samt kraftig Litegrip gummiyttersula med EVA stötdämpning.

sÖLDEN
JUNIOR

Sölden Junior är en varm vinterkänga med en urtagbar innersko i syntetpäls och Thermo som säkerställer varma fötter. Galoscherad yttersula ger ett säkert grepp och håller fötterna torra underifrån. Perfekt för barns lek och äventyr i snö och slask!

GULD OCH BRONS TILL Meindl i kängtest

I slutet av maj hade tidningen Råd & Rön ett test av 11 halvhöga vandringskängor som passar för vandring med packning upp till 10 kilo. Testpanelen testade vilka kängor som var skönast på fötterna, gav bäst stabilitet samt höll längst. Resultatet blev dubbla pallplatser för Meindl; modellen Vakuum GTX®  kammade nämligen hem segern och blev Bäst i Test, och modellen Kansas GTX® tog en tredjeplats och fick utmärkelsen Bra Köp.

Teknik på högsta nivå

Meindl har länge varit en föregångare när det kommer till den tekniska utvecklingen av kängor och skor. Varumärket har prisats för sitt innovativa arbete flertalet gånger, bland annat för storsäljaren Island MFS Active. Fokus för Meindl är kvalitet, komfort, hantverk, innovation och tradition och under den parollen fortsätter Meindl sitt utvecklingsarbete. Läs nedan om några framstående innovationer från Meindl.

Rib Leicht

Rib Leicht är inte bara en känga – det är ett kängsystem. Rib Leicht är en 4-säsongsmodell som kan anpassas efter alla klimat med hjälp av boot-in-boot-systemet. Kängan har bland annat en uttagbar anatomiskt utformad innersko med GORE-TEX®- membran. Modellen är utrustad med ventlierande Clima-foder och har en tjockare iläggsula för rätt komfort då GORE-TEX®- innerskon inte används.

X-SO 30 GTX®

Meindl X-SO 30 GTX® är utvecklad med den senaste produktteknologin GORE-TEX® SURROUND® vilket ger 360 graders klimatkomfort. GORE-TEX® SURROUND® ger en förbättrad ventilation i hela skon, till och med i sulan, men med bibehållen vattentäthet. Meindl har inom SURROUND®-konceptet utvecklat flera olika skomodeller, både midkängor och lågskor.

>> Läs mer om GORE-TEX® SURROUND®

Island mfs active

Island MFS Active är Meindls, och en av världens mest sålda kängmodeller med över 1,5 miljoner sålda par. Det är en mycket stabil, komfortabel och vattentät vandrarkänga för vandring i all slags terräng. Island MFS Active har till och med utsetts till "Produkt für die Ewigkeit" av tidningen Outdoor magazine, dvs en produkt som förändrat hela friluftslivet.

>> Läs mer om Island MFS Active
 

Vill du lära dig hur du vårdar dina kängor och skor från Meindl på bästa sätt? Med rätt underhåll kan du njuta av dina kvalitetskängor och skor i många år. Nedan hittar du en film och en nedladdningsbar guide om hur du på bästa sätt rengör och vårdar dina skor.

BYTA SulkAssett

Har du ett par fina och sköna Meindl-kängor som du gått in och som formats perfekt efter dina fötter? Börjar sulan släppa eller har den gett upp helt? För dig som inte vill köpa nytt har vi lösningen; vi byter hela sulkassetten och fräschar upp dem och du kan fortsätta gå långt i dina Meindlkängor! Läs mer under Om oss – Produktservice hur du går till väga.
 

guide till kängvård

Här finns foldern Meindls Kängvård – en miniguide för nedladdning som ger dig en tydlig och enkel beskrivning hur du vårdar dina kängor på ett bra sätt.

>>  Läs Meindl Kängvård här.
 

Vill du veta mer om Meindl?

Pressfrågor 
Vänligen kontakta Sara på 063-55 66 68 eller sara@moxter.se. 
 
Övriga frågor och information
Vänligen kontakta oss på Moxter på 063-55 66 66 eller info@moxter.se.

Följ Meindl Sverige på sociala medier
Facebook - @MeindlSverige
Instagram - @meindl_sverige