Moxter_jubileumslogo30_mobilversion

Nokian footwear

Är du intresserad av bra produkter med hög komfort och kvalitet? Då har du
hamnat rätt! Här hittar du information om våra varumärken och produkter.

Nokian footwear – Stövlar av hög kvalitET

Det finska kvalitetsvarumärket Nokian Footwear har ett brett sortiment av gummistövlar som passar både skog, mark, vandring och vardag. Den mest kända modellen är den så kallade Nokianstöveln, Tuura, som är en filtfodrad stövel som passar flera årstider. Nokian Footwear kännetecknas av säkerhet, komfort, lång livslängd, rymlig passform och 117 års erfarenhet av stövlar för det nordiska klimatet. Nokians stövlar är tillverkade för hand av vattentätt, förnybart, naturligt gummi.

Nokian Footwears gummistövlar innehåller bara tillåtna ämnen, alla underleverantörer är miljöcertifierade och majoriteten av stövlarna tillverkas i Europa. Alla Nokians stövelmodeller kan återvinnas som normalt hushållsavfall. Nokians stövlar testas rigoröst då gummit ska klara att böjas en miljon gånger utan att spricka.

Vill du bli återförsäljare för Nokian Footwear? Kontakta oss på info@moxter.se eller 063-55 66 66.

Nokian  skog

Nokian Footwears sortiment av skyddsstövlar anpassat för ett arbete i skogen omfattar stövlar med funktioner såsom motorsågskydd, stålhätta, oljeresistenta yttersulor och skärskydd. De flesta modellerna går att dubba för vinterbruk. Nokian Footwears stövlar är ett mycket bra alternativ för dig som jobbar i skogen.

Hitta skyddsstövlar hos utvalda återförsäljare

NOkian industri

I Nokian Footwears kollektion av skyddsstövlar finns även stövlar anpassade för industri- och gruvmiljöer. De är rymliga och är utrustade med ståltåhätta samt stötdämpning i klacken. Modellen Rock har en olje- och värmeresistent greppsula som kan dubbas samt har spiktrampskydd och justerbart skaftavslut. Stövlar med hög komfort och kvalitet.

Hitta skyddsstövlar hos utvalda återförsäljare

NOkian  brand

I eldutsatta miljöer är det viktigt att stövlarna tål hetta och har till exempel spiktrampskydd. Firesafe är en godkänd skyddstövel för brandmän och räddningsarbetare. Den har bland annat stålhätta, spiktrampskydd, oljeresistent sula och kan dubbas. Modellen har hög komfort för långa arbetspass.

Hitta stöveln hos utvalda återförsäljare 

Nokian fritid

Nokian har flera stövelmodeller som blivit något av klassiker att ha i skog och mark. Den klassiska Nokianstövlen, Tuura, känner många till. Den svarta, tåliga och bekväma stöveln kan både användas vinter och sommar. Vandringsstöveln Finnjagd och Koli är ytterligare stövelmodeller som med sin goda komfort och tighta passform uppskattas av många på vandring.

Hitta stövlar för fritid hos utvalda återförsäljare

Tillbehör och skötsel
av nokian stövlar

Nokian Silicon Stick får dina stövlar att hålla längre. Sticket återställer den ursprungliga glansen på gummistövlarna och bevarar elasticiteten av gummi. Siliconet bildar en smutsavvisande hinna och skyddar produkten. Sticket kan användas på alla gummidetaljer på stövlar och kängor.

Nokian Dubbsats. Vissa av Nokians stövlar kan kompletteras med  dubbar för att förhindra att du halkar på hala underlag.

Nokian Haka filtinnersko passar för Nokians yrkesmodeller samt modellen Finnwald och är en 3 mm tjock urtagbar filtinnersko som värmer extra i kyla.

Vill du veta mer om Nokian footwear?

Pressfrågor 
Vänligen kontakta Kristina på 063-55 66 61 eller kristina@moxter.se. 
 
Övriga frågor och information
Vänligen kontakta oss på Moxter på 063-55 66 66 eller info@moxter.se.